6ти Велешки пливачки маратон

На денешниот 6ти Велешки пливачки маратон кој оваа година беше и Меѓународен а воедно беше и финале на Македонскиот куп во далечинско пливање победници во категории се следните пливачи:
2,5Км(пливачи родени 2005/2007)
Мажи:
1.Давковски Борјан НПФ
2.Јорданов Давид ПВК Орион
3.Деску Сидрит ПК Степ -Приштина
Жени:
1.Стојановска Калина НПФ
2.Андоновски Антониј ПК Челични
3.Наумова Ивона ПК Челични
5Км(пливачи родени 2002/2004)
Мажи
1.Стојановски Андреј НПФ
2.Мирчевски Божидар ВиП Работнички
3.Краљевски Давид ПК Аква
Жени:
1.Костадиновска Јана ПК Младост
2.Стојчевска Калина ПК Младост
3.Јордановска Лина ПК Младост
10Км(пливачи родени 2001 и постари)
1.Поп Ацев Евгениј ПК Вардар 2018
2.Илиевски Александар НПФ
Во аматерската трка во должина од 2,5Км победи Дарко Поп Ацев.