4ти круг на трки од Македонскиот куп во далечинско пливање

По завршување на 4от круг на трки од Македонскиот куп во далечинско пливање кој се одржа на 15.09.2019 на Велешкото езеро Младост,победници во категории се следните пливачи:
Категорија 1(пливачи родени 2001 и постари)
Мажи:
Евгениј Поп Ацев ПК Вардар 2018
Категорија 2(пливачи родени 2002/2004)
Мажи:
Божидар Мирчевски ВиП Работнички
Жени:
Лина Јордановска ПК Младост
Категорија 3(пливачи родени 2005/2007)
Мажи:
Марко Ѓузиќ ПК Младост
Жени:
Калина Стојановска НПФ
Оваа година на Купот се пливаа 4 круга и тоа:
02.08.2019 -Охрид
10.08.2019-Охрид
25.08.2019-Маврово
15.09.2019-Велес