Нов Кадетски и Младински рекорд

Неофицијално,членката на ПВК Орион од Скопје Блажевска Еминова Миа во полуфиналната трка во дисциплината 100м слободно на Меѓународниот пливачки митинг “Куп на Зрењанин” постави нов Кадетски и Младински рекорд со време 57:08.
Официјални резултати: