Нов Кадетски и Младински рекорд во дисциплина 100м

Неофицијално,членката на ПВК Орион од Скопје постави нов Кадетски и Младински рекорд на Македонија во дисциплината 100м слободно со време од 56:98.
Таа во финалето на оваа дисциплина го подобри својот рекорд кој претходно го постави во полуфиналната трка и изнесуваше 57:08.