Меѓународен пливачки митинг “Куп на Зрењанин”

На третиот ден од Меѓународниот пливачки митинг “Куп на Зрењанин”,во финалната трка од 100м мешано,членката на ПВК Орион од Скопје п Блажевска ЕминоваМиа постави нов Кадетски,Младински и Апсолутен рекорд на Македонија со време 1:04:91