6 Нови Национални рекорди во повеќе категории

Во последниот дел од Меѓународниот пливачки митинг “Скопје опен 19” во организација на ПК Скопје од Скопје поставени се 6 нови Национални рекорди во повеќе категории.
Пливачката на ПВК Орион од Скопје,Крстевска Миа постави нов Апсолутен рекорд на Македонија во дисциплината 100м грбно со време 1:03:36.

Исто така пливачката на ПВК Орион од Скопје,Блажевска Еминова Миа постави нов Младински и Кадетски рекорд на Македонија во дисциплината 100м слободно со време 56:79,а во дисциплината 100м мешано постави нов Апсолутен,Младински и Кадетски рекорд на Македонија до време 1:04:15.

Официјални резултати: https://live.swimrankings.net/25376/index.html