Зимско Национално првенство во Далечинско пливање 08.12.2019

На Зимското Национално првенство во Далечинско пливање кое се одржа на 08.12.2019 на Олимпискиот базен Центар во Скопје,учество земаа 17 пливачи од 6 клуба и тоа ПК Младост од Скопје,ПК Вардар од Скопје,ПК Центар од Скопје,ПК Скопје од Скопје и ПВК Орион од Скопје.
Постигнати се следните официјални резултати:
Жени 2,5Км
1.Неделкоска Јована ПК Скопје 33:18:37
2.Стојановска Калина ПК Скопје 33:47:39
3.Жунгулова Бела ПК Скопје 34:12:39
Жени 5Км
1.Костадиновска Јана ПК Младост 1:06:46
2.Божиновска Лина ПК Скопје 1:13:16
3.Стојчевска Калина ПК Младост 1:14:07
Мажи 2,5Км
1.Стојановски Андреј ПК Нептун 29:51:42
2.Давковски Борјан ПК Нептун 34:15:75
3.Јорданов Давид ПК Скопје 34:16:62
Мажи 5Км
1.Илиевски Александар ПК Нептун 1:01:24