Меѓународен пливачки митинг “Дубочица Опен”

На Меѓународниот пливачки митинг “Дубочица Опен” поставени се два нови Државни рекорди на Македонија.
Пливачката на П.В.К Орион од Скопје,Миа Крстевска постави нов Апсолутен рекорд во дисциплината 200м грбно со време 2:18:02 додека Миа Блажевска Еминова исто така од П.В.К.Орион постави нов Младински рекорд на Македонија во дисциплината 100м слободно со време 58:62.
Младиот пливач на П.К Вардар од Скопје,Станковски Дамјан беше прогласен за најдобар пливач во категоријата на пливачи 9 години и помлади.
На митингот учество земаа 348 пливачи од 7 држави а од Македонија учество земаа клубовите:Аква Про,Вардар 8,Младост,Вардар,Скопје,Вардар 2018 и Орион.
Официјални резултати: https://live.swimrankings.net/26998/