Најнова вест!!!

Претседателот на Меѓународниот Олимписки Комитет,господинот Томас Бах и Премиерот на Јапонија,господинот Шинзо Абе денес преку конференциска врска имаа заедничка конференција.
Тие заедно донесоа одлука Олимписките игри во Токио 2020 да бидат одложени за наредната година но не покасно од летото 2021.
Во продолжение го имате заедничкото соопштение: