Светската пливачка федерација го одложи Светското првенство

После откажување на Младинското Европско првенство во пливање и одложување на Сениорското за 2021,денес и Светската пливачка федерација го одложи Светското првенство во водени спортови за 2022.
Светската пливачка федерација ФИНА после консултација со официјалните лица на градот Фукуока,Јапонската пливачка федерација,спонзорите и партнерите одлучи Светското првенство во водени спортови да се одржи од 13-29.05.2022.
Првенството првично беше на програмата за летото 2021 но после одложувањето на ЛОИ во Токио за 2021,истото се одложува за 2022.
Повеќе на врската⤵️