Одредена датата на одржување на Европското Сениорско првенство

Европската пливачка федерација ЛЕН ја одреди датата на одржување на Европското Сениорско првенство во водени спортови.
Тоа веќе еднаш беше одложено за Август оваа година но поради ситуацијата со вирусот Ковид 19 новата дата е 10-23 Мај 2021.
Повеќе на врската⤵️