Известување

После нашето барање до Владата на Република С.Македонија во врска со отварање на базените истото е препратено од страна на Владата до Кризниот штаб,Министерството за здравство и Комисијата за заразни болести.
Оваа недела Националната пливачка федерација во корелација со горенаведените институции ќе ги разгледа веќе понудените Протоколи и Правилници за користење на базените кои беа доставени од наша страна и доколку треба ќе ги доработи заедно со нив.
Се надеваме на брзо укинување на мерките и почнување на базените со работа.
Во продолжение писмото од Владата на Македонија.
Линк: