Националната пливачка федерација 7 година по ред ќе го одржи Македонскиот куп во далечинско пливање

Националната пливачка федерација 7 година по ред ќе го одржи Македонскиот куп во далечинско пливање.И оваа година Купот  повторно го почнуваме со традиционалниот  Илинденскиот маратон кој се одржува за големиот празник Илинден.
За прв пат ќе имаме и трка во Крушево.И оваа година финалето на Купот ќе се одржи на Велешкото езеро Младост на 12.09.2020.
Подоле ги имате шпропозициите и поединечмата согласност :