Известување

На 02.08.2020 ќе се одржи традиционалниот Илинденски маратон кој воедно е и прва трка од Македонскиот куп во далечинско пливање,за прв пат од своето постоење поради ситуацијата со коронавирусот организаторот на маратонот Охридски бранови мораше стартот да го направи на градскиот кеј кај Хотел Тино а не како досега кај Хотел Парк.
Стартот на маратонот е предвиден за 10:00 додека пливачите треба да се на самото место во 09:00.
Сите учесници мора да го почитуваат протоколот кој е изготвен за организирање на Купот: