Резултати од првата трка од Македонскиот куп во далечинско пливање

На 09.08.2020во Крушево се одржа првата трка од Македонскиот куп во далечинско пливање во должина од 2,5Км.На трката учество земаа околу 40 пливачи од 8 клуба од Македонија.
Победници во категории се:
Мажи:
Категорија 1(пливачи родени 2002 и постари)  – Деркоски Филип П.В.К.Орион
Категорија 2(пливачи родени 2003-2005)  – Тануровски Давид П.В.К.Орион
Категорија 3(пливачи родени 2006-2008) – Велков Михаил П.К Нептун
Жени:
Категорија 2(пливачки родени 2003-2005) – Констандиновска Јана П.К.Нептун
Категорија 3(пливачки родени 226-2008) – Дамјанова Софиа П.К.Октопод
Подоле можете да ги видите официјалните резултати