Втора трка од Македонскиот куп во далечинско пливање која се одржа на 16.08.2020

Na 2та трка од Македонскиот куп во далечинско пливање која се одржа на 16.08.2020 на Св.Наум во Охрид,учество земаа 55 пливачи од 10 клуба.Трката беше во должина од 2,5Км и се пливаа 5 круга,воедно се одржа и промотивна трка од 800м за пливачи родени 2009 и помлади.
Националната пливачка федерација се заблагодарува на помошта од Градоначалникот на општина Охрид г-дин Константин Георгиески,г-дин Виктор Мизо-КОСТАЛ и ресторанот Острово.
Наредната трка од купот е предвидена за 29.08.2020 во Маврово.