2 одржани трки од Македонскиот куп во далечинско пливање – освоени поени

После 2 одржани трки од Македонскиот куп во далечинско пливање водечки во своите категории по освоени поени се следните пливачи:
Категорија 1(пливачи родени 2002 и постари)
Мажи:
Деркоски Филип П.В.К.Орион 28 поени
Категорија 2(пливачи родени 2003-2005)
Мажи:
Динев Христо ПК Олимпик 24 поени
Жени:
Костандиновска Јана ПК Нептун 28 поени
Категорија 3(пливачи родени 2006-2008)
Мажи:
Велков Михаил ПК Нептун 30 поени
Жени:
Дамјанова Софија ПК Октопод 28 поени
Остануваат уште 3 трки до крајот на купот и тоа:
29.08 – Маврово
06.09 – Кавдарци(Тиквешко езеро)
12.09 – Велес(езеро Младост)