9ти Меѓународен пливачки митинг “13 Ноември”

На 9от Меѓународен пливачки митинг “13 Ноември” кој се одржа на базенот Борис Трајковски во организација на Пливачкиот Клуб Бета Шаркс постигнати се 9 Национални рекорди на Македонија во повеќе возрасни категории и тоа:

 

Миа Блажевска Еминова 2005-ПВК Орион

Нов Младински и Апсолутен рекорд на Македонија на во дисциплината 50м делфин  27.97

Младински Рекорд  на Македонија во дисциплината  50м слободно  26.33

Јован Јанковски 2006-ПВК Орион

Нов  Рекорд за постари пионер во дисциплината  50м делфин со време 27.30

 

Стефан Цветковски 2004 – ПК Скопје

Нов Кадетски рекорд на Македонија во дисциплината 50м делфин 25.75

Катја Танаскоска 2008-ПК Скопје

Нов рекорд за Постари пионерки на Македонија во дисциплината 100м грбно 1:09.11

Сара Јанковиќ 2008 – ПК Скопје

Нов рекорд за Постари пионерки на Македонија во дисциплината 50м градно 36.24

Даријан Андреевски 2008 – ПК Скопје

Нов рекорд за Помлади пионери на Македонија во дисциплината  50м делфин 31.00

 

Петровска Ева 2004 – ПК Аква про

Нов Младински рекорд на Македонија во дисциплината 400м слободно 4:15.84

 

Стојановски Андреј 2004 – ПК Нептун

Нов Кадетски рекорд на Македонија во дисциплината 50м грбно 27.39

 

Официјални резултати,Најдобри пливачи и Медалисти:

statistika na medali

results 13 Novembar 2020

naj plivac i plivacica

multi medalisti

medalisti po disciplini