Прва трка од ФИНА/ЦНСГ Светска серија на маратони

 

На првата трка од ФИНА/ЦНСГ Светската серија на трки од 10Км,која се одржа денес во Доха,Катар.
Нашиот пливач Евгениј Поп Ацев го освои 53то место со време 1:59.47.
Победник кај мажите е Марк Антоан Оливие од Франција,додека кај жените Ана Марсела Куња од Бразил.
Официјални резултати👀⤵️
https://www.fina.org/competitions/1183/fina-cnsg-marathon-swim-world-series-2021/results?event=d5b8499a-9f11-4ba6-9752-d2c5f1a1985d