You are here: Почеток

Пливачка Федерација на Македонија

Средба на Александар Маленко со градоначалникот на Охрид

 Општина Охрид предводена од Градоначалникот г-дин. Јован Стојановски, приреди официјален прием на Претседателот на Пливачка федерација на Македонија Александар Маленко.

 

Кодекс на Однесување за пливачи, тренери, официјални лица членови на ПФМ


Преземете го фајлот тука: Кодекс на однесување
 

Регистрационен правилник на ПФМ


Преземете го фајлот тука: Регистрационен правилик
 

Одлуки донесени на Управен Одбор

Управниот Одбор на ПФМ на седница одржана 5ти јануари 2018 година, ги донесе следните одлуки

   

Потребна документација за регистрација на пливачи

Потребна документација за регистрација на пливачи во пливачки клубови членки на Пливачка Федерација на Македонија за 2018 год. во преоден рок 25.12.2017 - 25.01.2018 год.

Преземете го документот тука: Документација

 

МОК и Националните спортски федерации потпишаа договор за Олимписки стипендии меѓу кој е и нашиот Евгениј Поп Ацев.

 Евгениј Поп Ацев од ПФМ и МОК доби Олимписка стипендија за до 2020 година.

 

 

 

 

Национално Далечинско Првенство Скопје 2017год.

Официјални резултати:

   

Лист 5 од 14

Пливање

Ватерполо Репрезентација

Ватерполо Клубови

Последни фотографии

Спонзори и помагатели

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Медиумска поддршка

Банер

Линкови

http://www.fina.org/
Светска пливачка федерација
http://len.eu/
Европска пливачка федерација
Waterpolo EC 2012 Eindhoven
Официјален портал за ЕП 2012 во ватерполо