You are here: Почеток

Рејмонд Аксел победник на XXVII Охридски Маратон

Е-пошта Печати PDF

Французинот Рајмонд Аксел е победник на 27. Охридски пливачки маратон што се пливаше на Охридското Езеро. Аксел, кому ова му е прво појавување на охридскиот маратон, патеката Климе Савин" долга 30 километри ја исплива за 5:09:54 часа, соборувајќи го рекордот на Бугаринот Петар Стојчев, поставен лани за скоро 10 минути.

 - Ми беше задоволство да победам во Охрид каде што конкуренцијата беше голема. Патеката не беше толку тешка колку што условите во Охридското Езеро беа променливи - рече победникот на Охридскиот пливачки маратон. 

Втор беше Италијанецот Едоардо Стокино, а трет Русинот Иван Афоневич, кој за неколку стотинки беше побрз од Евгениј Поп Ацев, кој трката ја заврши како четвртопласиран.

- Нема што да се жали за изгубеното трето место. Иако јас сум многу тажен, сепак испливав на високо ниво – заклучи Евгениј Поп Ацев. Александар Илиевски и Александар Панчевски ги освоија последното 15., односно 16. место. 

Најуспешна кај жените беше Мартина Грималди од Италија, која во фото-финиш со водечката на ранг-листата Олга Козјодуб ја мина целната линија, остварувајќи резултат од 5:24:07 часа. Третопласирана беше Хрватката Карла Ситиќ. 

Подолу се официјалните резултати од маратонот според FINA.

РЕЗУЛТАТИ - ГЕНЕРАЛЕН ПЛАСМАН

Reg.No.

Start No

Gender

Time

Name and Surname

Nation

1

11

M

5:09:54:95*

Reymond Axel

France

2

8

M

5:10:57:22

Eduardo Stocino

Italy

3

12

M

5:11:28:35

Ivan Afanevich

Russia

4

2

M

5:11:29:06

Evgenij Pop Acev

Macedonia

5

1

M

5:11:56:75

Tomi Stefanovski

Macedonia

6

16

M

5:12:01:50

Damian Blaum

Argentina

7

15

M

5:15:00:98

Guillermo Bartola

Argentina

8

10

M

5:16:35:37

Joannes Hedel

France

9

9

M

5:19:26:75

Simone Ercoli

Italy

10

25

F

5:24:07:25

Martina Grimala

Italy

11

18

F

5:24:07:46

Olga Kozydub

Russia

12

6

M

5:24:38:50

Tsvetan Yordanov

Bulgaria

13

21

F

5:24:48:91

Karla Sitic

Croatia

14

14

M

5:27:29:37

Ventsislav Aydarski

Bulgaria

15

7

M

5:27:37:50

Milan Marin

Croatia

16

5

M

5:29:11:88

Libor Smolka

Czech Republik

17

19

F

5:32:43:06

Rybarova Silvie

Czech Republik

18

26

F

5:41:51:47

Ester Nunez Morera

Spain

19

13

M

5:49:21:34

Simon Pastor

Germany

20

4

M

5:49:47:10

Alekandar Ilievski

Macedonia

21

27

F

5:49:47:84

Anna Mankevich

Russia

22

22

F

6:03:18:38

Lidija Ivanova

Bulgaria

23

28

F

6:13:40:15

Kelly Lexie

USA

24

23

F

6:14:23:50

Dina Levacic

Croatia

25

3

M

6:46:22:08

Aleksandar Pancevski

Macedonia

26

20

F

6:46:42:45

Noelia Petti

Argentina

/

17

M

Out of Time Limit

Ciaramella Fernando Dario

Argentina

/

24

F

DNS

Nikoleta Simonazzi

Italy


* Official Race Record 

РЕЗУЛТАТИ - МАЖИ

 

Position

Start No

Gender

Time

Name and Surname

Nation

1

11

M

5:09:54:95*

Reymond Axel

France

2

8

M

5:10:57:22

Eduardo Stocino

Italy

3

12

M

5:11:28:35

Ivan Afanevich

Russia

4

2

M

5:11:29:06

Evgenij Pop Acev

Macedonia

5

1

M

5:11:56:75

Tomi Stefanovski

Macedonia

6

16

M

5:12:01:50

Damian Blaum

Argentina

7

15

M

5:15:00:98

Guillermo Bartola

Argentina

8

10

M

5:16:35:37

Joannes Hedel

France

9

9

M

5:19:26:75

Simone Ercoli

Italy

10

6

M

5:24:38:50

Tsvetan Yordanov

Bulgaria

11

14

M

5:27:29:37

Ventsislav Aydarski

Bulgaria

12

7

M

5:27:37:50

Milan Marin

Croatia

13

5

M

5:29:11:88

Libor Smolka

Czech Republik

14

13

M

5:49:21:34

Simon Pastor

Germany

15

4

M

5:49:47:10

Alekandar Ilievski

Macedonia

16

3

M

6:46:22:08

Aleksandar Pancevski

Macedonia

 

17

M

Out of Time Limit

Ciaramella Fernando Dario

Argentina

 

 

 

 

 

 


* Official Race Record 

РЕЗУЛТАТИ - ЖЕНИ

 

Position

Start No

Gender

Time

Name and Surname

Nation

1

25

F

5:24:07:25

Martina Grimala

Italy

2

18

F

5:24:07:46

Olga Kozydub

Russia

3

21

F

5:24:48:91

Karla Sitic

Croatia

4

19

F

5:32:43:06

Rybarova Silvie

Czech Republik

5

26

F

5:41:51:47

Ester Nunez Morera

Spain

6

27

F

5:49:47:84

Anna Mankevich

Russia

7

22

F

6:03:18:38

Lidija Ivanova

Bulgaria

8

28

F

6:13:40:15

Kelly Lexie

USA

9

23

F

6:14:23:50

Dina Levacic

Croatia

10

20

F

6:46:42:45

Noelia Petti

Argentina

/

24

F

DNS

Nikoleta Simonazzi

Italy

 
Последно освежено ( Четврток, 24 Јули 2014 08:14 )  

Пливање

Ватерполо Репрезентација

Ватерполо Клубови

Последни фотографии

Спонзори и помагатели

Банер
Банер
Банер
Банер

Медиумска поддршка

Банер