You are here: Почеток Охридски Маратон Архива Резултати од XXVII-от Охридски Пливачки Маратон

Резултати од XXVII-от Охридски Пливачки Маратон

Е-пошта Печати PDF

Французинот Рајмонд Аксел е победник на 27. Охридски пливачки маратон што се пливаше на Охридското Езеро. Втор беше Италијанецот Едоардо Стокино, а трет Русинот Иван Афоневич, кој за неколку стотинки беше побрз од Евгениј Поп Ацев, кој трката ја заврши како четвртопласиран.

Најуспешна кај жените беше Мартина Грималди од Италија, која во фото-финиш со водечката на ранг-листата Олга Козјодуб ја мина целната линија, остварувајќи резултат од 5:24:07 часа. Третопласирана беше Хрватката Карла Ситиќ.  

Следуваат официјалните резултати од маратонот според FINA.

РЕЗУЛТАТИ - ГЕНЕРАЛЕН ПЛАСМАН

Reg.No.

Start No

Gender

Time

Name and Surname

Nation

1

11

M

5:09:54:95*

Reymond Axel

France

2

8

M

5:10:57:22

Eduardo Stocino

Italy

3

12

M

5:11:28:35

Ivan Afanevich

Russia

4

2

M

5:11:29:06

Evgenij Pop Acev

Macedonia

5

1

M

5:11:56:75

Tomi Stefanovski

Macedonia

6

16

M

5:12:01:50

Damian Blaum

Argentina

7

15

M

5:15:00:98

Guillermo Bartola

Argentina

8

10

M

5:16:35:37

Joannes Hedel

France

9

9

M

5:19:26:75

Simone Ercoli

Italy

10

25

F

5:24:07:25

Martina Grimala

Italy

11

18

F

5:24:07:46

Olga Kozydub

Russia

12

6

M

5:24:38:50

Tsvetan Yordanov

Bulgaria

13

21

F

5:24:48:91

Karla Sitic

Croatia

14

14

M

5:27:29:37

Ventsislav Aydarski

Bulgaria

15

7

M

5:27:37:50

Milan Marin

Croatia

16

5

M

5:29:11:88

Libor Smolka

Czech Republik

17

19

F

5:32:43:06

Rybarova Silvie

Czech Republik

18

26

F

5:41:51:47

Ester Nunez Morera

Spain

19

13

M

5:49:21:34

Simon Pastor

Germany

20

4

M

5:49:47:10

Alekandar Ilievski

Macedonia

21

27

F

5:49:47:84

Anna Mankevich

Russia

22

22

F

6:03:18:38

Lidija Ivanova

Bulgaria

23

28

F

6:13:40:15

Kelly Lexie

USA

24

23

F

6:14:23:50

Dina Levacic

Croatia

25

3

M

6:46:22:08

Aleksandar Pancevski

Macedonia

26

20

F

6:46:42:45

Noelia Petti

Argentina

/

17

M

Out of Time Limit

Ciaramella Fernando Dario

Argentina

/

24

F

DNS

Nikoleta Simonazzi

Italy

* Official Race Record


РЕЗУЛТАТИ - МАЖИ

 

Position

Start No

Gender

Time

Name and Surname

Nation

1

11

M

5:09:54:95*

Reymond Axel

France

2

8

M

5:10:57:22

Eduardo Stocino

Italy

3

12

M

5:11:28:35

Ivan Afanevich

Russia

4

2

M

5:11:29:06

Evgenij Pop Acev

Macedonia

5

1

M

5:11:56:75

Tomi Stefanovski

Macedonia

6

16

M

5:12:01:50

Damian Blaum

Argentina

7

15

M

5:15:00:98

Guillermo Bartola

Argentina

8

10

M

5:16:35:37

Joannes Hedel

France

9

9

M

5:19:26:75

Simone Ercoli

Italy

10

6

M

5:24:38:50

Tsvetan Yordanov

Bulgaria

11

14

M

5:27:29:37

Ventsislav Aydarski

Bulgaria

12

7

M

5:27:37:50

Milan Marin

Croatia

13

5

M

5:29:11:88

Libor Smolka

Czech Republik

14

13

M

5:49:21:34

Simon Pastor

Germany

15

4

M

5:49:47:10

Alekandar Ilievski

Macedonia

16

3

M

6:46:22:08

Aleksandar Pancevski

Macedonia

 

17

M

Out of Time Limit

Ciaramella Fernando Dario

Argentina

 

 

 

 

 

 

* Official Race Record


РЕЗУЛТАТИ - ЖЕНИ

 

Position

Start No

Gender

Time

Name and Surname

Nation

1

25

F

5:24:07:25

Martina Grimala

Italy

2

18

F

5:24:07:46

Olga Kozydub

Russia

3

21

F

5:24:48:91

Karla Sitic

Croatia

4

19

F

5:32:43:06

Rybarova Silvie

Czech Republik

5

26

F

5:41:51:47

Ester Nunez Morera

Spain

6

27

F

5:49:47:84

Anna Mankevich

Russia

7

22

F

6:03:18:38

Lidija Ivanova

Bulgaria

8

28

F

6:13:40:15

Kelly Lexie

USA

9

23

F

6:14:23:50

Dina Levacic

Croatia

10

20

F

6:46:42:45

Noelia Petti

Argentina

/

24

F

DNS

Nikoleta Simonazzi

Italy

 
Последно освежено ( Четврток, 21 Август 2014 12:41 )