You are here: Почеток Пливање Прва трка од македонскиот куп во далечинско пливање

Прва трка од македонскиот куп во далечинско пливање

Е-пошта Печати PDF
На ден 17.08.2014 ќе се одржи првиот од предвидените 3 трки од Македонскиот Куп во далечинско пливање, на водите на Велешкото езеро “Младост”. Ќе пливаат 3 категории на пливачи, односно пливачи со 13/14 години (2000 и 2001г) кои ќе нстапат на 2,5км трка која започнува во 10:00, пливачи од 15-17 години (1999-1997) кои ќе настапат на трката долга 5км која започнува во 11:25 и најстарите пливачи, односно над 17 години (1996 и постари) која започнува во 11:15.
 
Во продолжение е конечната стратна листа за маратонот на Велешкото езеро.
 
 

Стартна листа -  10 Км

Стартен бр.

Име и Презиме

Пол

Клуб

Год. на раѓање

1

Александар Илиевски

М

А.П.К.Студент

1990

2

Илија Стојановски

М

П.К.Бета

1981

3

Евгениј Поп Ацев

М

А.П.К.Студент

1988

4

Андреј Стојановски

М

П.К.Бета

1994

5

Бојан Рамповски

М

П.К.Делфин

1996

6

Марија Јаневска

Ж

А.П.К.Студент

1995

7

Елена Атанасова

Ж

П.К.Вардар

1995

8

Дејан Гуџов

М

EXN

 

9

Пере Гуџов

М

EXN

 

10

Дине Гуџов

М

EXN

 

11

Ване Рибарски

М

EXN

 

 

Стартна листа -  5 Км

Стартен бр.

Име и Презиме

Пол

Клуб

Год. на раѓање

12

Никола Василевски

М

П.В.К.Орион

1999

13

Марио Џуговски

М

П.К.Младост

1997

14

Михаил Трпчевски

М

П.В.К.Орион

1998

15

Мирјана Домазетова

Ж

П.К.Бета

1998

16

Искра Стојановска

Ж

П.К.Бета

1999

17

Евита Насевска

Ж

П.К.Бета

1997

18

Ева Барамачева

Ж

П.К.Младост

1997

  

Стартна листа -  2,5 Км

Стартен бр.

Име и Презиме

Пол

Клуб

Год. на раѓање

1

Љупчо Домазетовски

М

П.К.Бета

2000

2

Филип Гајиќ

М

П.К.Бета

2000

3

Давор Петровски

М

П.В.К.Орион

2000

4

Вивит Калач

М

П.К.Бета

2000

5

Јане Луковски

М

П.К.Бета

2001

6

Бранимир Ивановски

М

П.К.Младост

2000

7

Бојан Илковски

М

 

2001

8

Јана Серафимовска

Ж

П.В.К.Орион

2000

9

Марта Крстевска

Ж

А.П.К.Студент

2000

10

Марта Челиковска

Ж

П.В.К.Орион

2000

11

Бојана Стефановска

Ж

П.К.Бамбини

2001

12

Стефани Тримчевска

Ж

П.К.Делфин

2000

 

Делегат  на Пливачка Федерација на Р.Македонија: Јане Карајованов

Директор на трка: Проф.др Димитрија Поповски

Главен судија: Соња Думбаловска

  
Трасата за трката од 2,5 километри може да се види на сликата подолу.
 
 
Последно освежено ( Сабота, 16 Август 2014 09:54 )  

Пливање

Ватерполо Репрезентација

Ватерполо Клубови

Последни фотографии

Спонзори и помагатели

Банер
Банер
Банер
Банер

Медиумска поддршка

Банер