You are here: Почеток Пливање Официјални резултати од Козјак 2014

Официјални резултати од Козјак 2014

Е-пошта Печати PDF
На ден 30.08.2014 година, а во организација на ЈПУЗПП „Јасен“ и Пливачката федерација на Македонија се одржа спортската манифестација "Македонски куп во далечинско пливање - Козјак 2014".
Во рамки на манифестацијата беа одржани неколку трки во далечинско натпреварување за различни старосни групи натпреварувачи и промотивна веслачка регата на Веслачката федерација на Македонија. Трките беа организирани на должина од 2,5 км, 5 км и 10 км.

Покровител на оваа спортска манифестација е Владата на Република Македонија, а ќе ја отвори министерката за внатрешни работи Гордана Јанкулоска.
 
Официјалните резултати од сите категории се следниве:
 

РЕЗУЛТАТИ НА 2.5 КМ (МАШКИ)

место

презиме и име

клуб

време

1

Петровски Давор

ПК Орион

35:01,56

2

Калач Вивит

Пк Бета

35:03,36

2

Домазетовски Љупчо

ПК Бета

35:03,36

4

Ивановски Бранимир

ПК Младост

36:49,19

5

Салтировски Филип

ПК Бета

39:36,96

6

Јованов Андреј

ПК Делфин

44:27,40

7

Луковски Јане

 

DNS

8

Илковски Бојан

 

DNS

9

Матденовски Цане

 

DNS

10

Димитриевски Андреј

 

DNS-нема лекарска потврда

 

 

РЕЗУЛТАТИ НА 2.5 КМ (ЖЕНСКИ)

место

презиме и име

клуб

време

1

Стефановска Бојана

ПК Бамбини

38:48,13

2

Челиковска Марта

ПК Орион

39:28,48

3

Серафимовска Јана

ПК Орион

42:02,54

4

Крстевска Марта

АПК Студент

DNS

 

РЕЗУЛТАТИ НА 5 КМ (МАШКИ)

место

презиме и име

клуб

време

1

Василевски Никола

ПК Орион

1:08:07,91

2

Трпчевски Михаил

ПК Орион

1:08:08,20

3

Џуговски Марио

ПК Младост

1:13:03,98

 

РЕЗУЛТАТИ НА 5 КМ (ЖЕНСКИ) 

место

презиме и име

клуб

време

1

Барамачева Ева

ПК Младост

1:14:35,61

2

Стојановска Искра

ПК Бета

1:19:49,89

3

Насевска Евита

ПК Бета

1:22:25,73

4

Домазетовска Мирјана

ПК Бета

1:28:23,92

5

Ристова Теона

ПК Орион

1:36:24,57

6

Шехи Ана Марија

 

DNS

7

Јовановска Марија

 

DNS

 

РЕЗУЛТАТИ НА 10 КМ (МАШКИ)

место

презиме и име

клуб

време

1

Поп Ацев Евгениј

АПК Студент

2:05:47,91

2

Илиевски Александар

АПК Студент

2:06:17,16

3

Стојаноски Андреј

ПК Бета

2:21:14,54

4

Стојановски Илија

ПК Бета

2:26:58,15

5

Јованов Јаков

ПК Бета

2:28:05,15

6

Шемковски Пеце

 

OTL

 

РЕЗУЛТАТИ НА 10 КМ (ЖЕНСКИ)

место

презиме и име

клуб

време

1

Атанасова Елена

ПК Вардар

2:47:10,50

2

Јаневска Марија

АПК Студент

3:04:41,17

 

Последно освежено ( Понеделник, 15 Септември 2014 09:04 )  

Пливање

Ватерполо Репрезентација

Ватерполо Клубови

Последни фотографии

Спонзори и помагатели

Банер
Банер
Банер
Банер

Медиумска поддршка

Банер