You are here: Почеток

Одлуки донесени на Управен Одбор

Е-пошта Печати PDF

Управен Одбор на Пливачка Федерација на Македонија на седница одржана на 20.12.2017 ги донесе следните одлуки кои стапуваат на сила од денот на донесување:

1. Воведување бодовен систем за клубови и пливачи според резултати на државни првенства.

2.  Усвоена предлог листа од Селектор за Репрезентативци во Далечинско Пливање 

3. Усвоени Норми за учество на Интернационални натпревари во 2018 

4. 25 Декември – 25 Јануари преоден рок за пливачи во календарска натпреварувачка сезона според Нова програма на ПФМ

5. Забрана за учество на натпревари во рок од 2 години на пливачки клуб Охридски Бранови 2008 – Охрид

6. Забрана за учество на натпревари во рок од две години на пливач Милан Китески

7. Усвоена програма за натпревари на ПФМ за календарска 2018 година

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Последно освежено ( Петок, 22 Декември 2017 09:36 )  

Пливање

Ватерполо Репрезентација

Ватерполо Клубови

Последни фотографии

Спонзори и помагатели

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Медиумска поддршка

Банер